Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

Είναι ωραίο να προσφέρεις...

Αγαπητοί μου φίλοι,
 την περασμένη εβδομάδα τα παιδάκια της Β΄τάξης του σχολείου μας, στο μάθημα της Μελέτης ανακάλυψαν ότι μέσα στην καρδιά του χειμώνα όπως καλή ώρα, τα πουλάκια δεν βρίσκουν τίποτε σχεδόν να φάνε ούτε στις αυλές αλλά ούτε και στους κήπους μας.
Έτσι, ανασκουμπώθηκαν, έπιασαν λεκάνες βούτυρα και λογής λογής σπόρους και ψιχουλάκια κι έφτιαξαν την πιο τέλεια τροφή για πουλιά που μπορείτε να φανταστείτε!
Ύστερα αφού την έβαλαν στο ψυγείο να παγώσει, φώναξαν τους μαθητές της Ε΄τάξης (γνωστοί κι αυτοί για τις οικολογικές τους ευαισθησίες αλλά και δυο κεφάλια ψηλότεροι ) ώστε να τους βοηθήσουν να την τοποθετήσουν στα πιο ψηλά κλαδιά των δέντρων της αυλής μας.
Φανταστείτε τι υπέροχη έκπληξη  δοκίμασαν τα πουλιά!
Και θέλετε να σας πω κι ένα μυστικό; Νομίζω ότι το νέο αυτό θα διαδοθεί  γρήγορα στον κόσμο των πουλιών (αν δεν έχει διαδοθεί κιόλας) κι έτσι τώρα που πλησιάζει η άνοιξη τα αποδημητικά πουλιά που θα περάσουν απ΄την πόλη μας με σκοπό να συνεχίσουν το ταξίδι τους σε άλλα θερμότερα μέρη θα προτιμήσουν να ξαποστάσουν στο δικό μας σχολείο κι έτσι η αυλή μας θα γίνει ένας πραγματικός παράδεισος. Δεν είναι τέλειο;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου