Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015

Ένας διαφορετικός φωτεινός σηματοδότης..

   Ξέρετε κανένα συνάνθρωπό μας που αγαπά τη ζωή του και σέβεται τη ζωή των άλλων και δεν υπακούει στις "προσταγές " ενός φωτεινού σηματοδότη στο δρόμο; Όχι βέβαια!
Όλοι περνάμε με το πράσινο, μειώνουμε ταχύτητα και προσέχουμε με το πορτοκαλί και κοκαλώνουμε το αμάξι μας με το κόκκινο.
 Ωστόσο, υπάρχει κι ένας άλλος φωτεινός σηματοδότης που δεν θα τον συναντήσουμε σε κανένα δρόμο, σε καμιά λεωφόρο. Είναι εκείνος που ρυθμίζει και ελέγχει τη συμπεριφορά μας. Ο καθένας από μας διαθέτει έναν δικό του και πρέπει να του δίνει τη σημασία που του αξίζει. Όταν γίνει κόκκινος σημαίνει πως ο θυμός και τα νεύρα μας είναι τόσο ανεξέλεγκτα ώστε είμαστε ικανοί για τα χειρότερα, δηλαδή να βρίσουμε, να σπρώξουμε, να χτυπήσουμε...Αν εκπαιδευτούμε να τον βλέπουμε κάθε φορά που ανάβει τότε μπορούμε να ανακτήσουμε την ψυχραιμία και την ηρεμία μας μετρώντας από μέσα μας μέχρι το 10 ή παίρνονοντας βαθιές ανάσες. Όταν γίνεται πορτοκαλής είμαστε σε καλό δρόμο γιατί αρχίζουμε να σκεφτόμαστε καλύτερους τρόπους ώστε να συνεννοηθούμε ήρεμα και πολιτισμένα Κι όταν ο σηματοδότης μας γίνεται πράσινος, ε τότε, με καθαρό μυαλό και λογική λύνουμε ειρηνικά και φιλικά τις όποιες διαφορές μας  και πατάμε γκάζι χωρίς να φοβόμαστε τίποτα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου